Jeg elsker nettverket mitt!

Noen av dem har jeg klina med (min gode venninne Torunn påstår at klining er sterkt undervurdert ;-)), noen av dem har jeg jobba med, noen av dem har jeg mest spist lunsj med, og noen har jeg møtt på sosiale medier. Nettverket mitt er gull verdt – og jeg elsker det! Det merker jeg nå, når jeg skal starte for meg selv, ved siden av halv jobb, og litt til, i Kunnskaps- og kulturpark-prosjektet i Kongsberg.

Min første date

I dag skal jeg spise lunsj med Per Øystein, som var den aller første som tok meg med på date. Han tok meg med på China House restaurant på Kongsgårdsmoen utenfor Kongsberg, og jeg tror jeg spiste biff chop sui. 🙂 Per Øystein driver Enjo Norge, en del av et verdensomspennende virksomhet. Det handler om såpefri rengjøring, og slagordet deres er ‘Clean the world’. Jeg gleder meg til å finne ut om jeg kan hjelpe Enjo Norge med markedsførings- og kommunikasjonsutfordringer, kanskje først og fremst på nett.

Det nærmeste jeg kommer jordmor

Hver dag chatter jeg med Torunn, som jobber i Barnebokforlaget. Torunn og jeg jobba sammen som annonseselger i gratisbladet FilmAktuelt  (nå: Cinema) på begynnelsen av nittitallet. Vi veit alt for mye om hverandre, men setter pris på hverandres styrker. For barnebokforlaget er jeg allerede i gang med å hjelpe barnebøker ut i livet. Antagelig det nærmeste jeg kommer å være jordmor. Har jobbet litt med «Edgar møter dyrene i skogen» som snart kommer ut, og jobber også med et par andre prosjekter. Det er deilig å få lov å jobbe med tekster på den måten. En drøm for Halldis i Eventyrland.

edgar

Bak en dør – ligger en vei?

Neste uke håper jeg at jeg får tid til å møte min gamle kollega Kåre, som jeg jobba med i Vegvesenet for hundre år siden. Jeg skreiv en artikkel om han til internavisa en gang, med overskriften «Kåre Kontroll» eller noe sånt. Nå driver han sitt eget firma og sitter midt i store veiutbyggingsprosjekter, og der er d

et i følge han selv, store kommunikasjonsutfordringer. Kanskje han kan være en døråpner for meg til å få jobbe med kommunikasjon i andre, store utbyggingsprosjekter?

Kanskje finne historier bak bildene?

Bjørn-Owe er fotograf. Jeg har kjent han ‘bestandig’. Vi har vært på jobbtur sammen, blant annet i London. Vi koser oss veldig i hverandres s

elskap, og spiser ofte lunsj sammen på Kåre Maloney. Han er en engasjert mann som gir mye av seg sjøl, og jeg håper å få til en arbeidslunsj med han før han reiser til Afrika i slutten av mai. Han sier han har masse prosjektideer, som han ikke har fått satt ut i live, men kanskje jeg kan hjelpe? Her tror jeg det kan komme opp spennende ting. Det gleder jeg meg veldig til!

gutter_angola_fotobjornoweholmberg

Min virtuelle venn

Sist, men ikke minst, er det Svein Tore. Vi møttes på Dagbladets nettsted Blink, mitt første møte med sosiale medier. Det nærmer seg ti år siden! Vi har chatta sammen både seint og tidlig, blitt godt kjent og etterhvert utvikla en spesiell interesse for sosiale medier begge to. Da vi ‘møttes’ kalte han seg bare Frilansern (Blink opererte bare med kallenavn), så det tok litt tid før jeg ble komfortabel med å bruke Svein Tore. Han jobbet altså som frilanser. Han er statsviter, og da vi ble kjent underviste han litt på Universitetet i Oslo, skrev kronikker, kommenterte politiske valg og var krabbe- og hummerfisker på si’. Jeg møtte han første gang ‘på orntli’ i fjor sommer – på brygga i Nevlunghavn! Siden har våre veier krysset hverandre et par ganger i faglig sammenheng. Nå går det mye i sosiale medier. Han har skrevet bok (Sosial kommunikasjon) sammen med Cecilie Staude, og han driver mye med foredrag og workshops. Vi veit at vi har mange ting vi kan gjøre sammen, så det er vel bare i grunn å få gjort en avtale, Svein Tore?

Sosiale medier – kun en støttefunksjon

For å være helt ærlig syns jeg det står respekt av mitt eget nettverk. Det har ikke kommet av seg selv. Det er resultatet av 46 aktive, sosiale år. Jeg er flink til å holde kontakten med folk. Og jeg er trygg på hvem det er verdt å holde kontakten med. Sosiale medier har vært en hjelp til å gjenoppta, forsterke og i enkelte tilfeller etablere nettverk – men først og fremst handler det om å være til stede, ta kontakt, gi og få. Nå gleder jeg meg til fortsettelsen.

PS.
Dette var bare et lite utvalg av potensielle samarbeidspartnere for min lille business. Det er deilig å se at det bare ‘strømmer på’. Jeg kan i tillegg til disse nevne at jeg håper å jobbe med min tidligere kollega Tom, samarbeide mer med Kathrine og Eli i kommunikasjonsbyrået Godt Sagt. Kanskje jeg til og med kan få til noe artig sammen med den fargerike levemannen Olav, som var eier av mobiltelefonforhandlerkjeden Klart Svar da jeg jobba med dem på midten av nittitallet – og blant annet er mannen bak Prosjektplassen.no og Fanbooster. Når jeg tenker meg om kan det hende jeg også kan ha nytte og glede av mine gode naboer, Anne og Per Olve, som driver konsulentselskapet  i SpinOn sammen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s